21. marec, Svetovni dan poezije, Špeter Slovenov
V sodelovanju z Društvom Rečan in Institutom za slovensko kulturo smo brali pesmi. Sodelovali smo literati iz Posočja, Benečije in Furlanije. Glasbena gosta sta bila Alessio de Franzoni in Elena Pontini. Več >>

18. marec, Vse je pesem – utrinek Kosovelove poezije, Sužid
V manjši, a domači zasedbi smo na športnem igrišču v Sužidu brali Kosovelove pesmi: Ina Stergar, Rok Alboje, Marjeta Manfreda, Lara Flander in Tomaž Breška, ki je bil tudi naš glasbeni gost.

29. marec, Vse je pesem – recital Kosovelove poezije, Kobarid
V sodelovanju z MKUD Kobarid in Literarnim društvom Ris iz Idrije smo v Domu Andreja Manfrede brali Kosovelove pesmi.

26. april, Pesem in slika
Društvo je gostilo pesnika Frenka Tominca iz Postojne, ki je v Cinci Marinci bral pesmi iz svojih pesniških zbirk. Ina Stergar pa je v prostoru razstavljala slikarska ciklusa Gajev in Astralov. Več >>

1.junij , Mi za nas, Tolmin
ZKD Tolmin je v sodelovanju z lokalnimi zbori, folklornimi skupinami, likovnimi in literarnimi društvi organizirala srečanje, na katerem smo na treh različnih lokacijah v Tolminu drugi drugim in obiskovalcem predstavili naše ustvarjanje.

15. junij , Mi za nas, Kobarid
Srečanje kulturnih društev iz zgornjega Posočja smo ponovili tudi v Kobaridu.

15. junij – 23. Junij, Likovna razstava skupine LUNA
Likovna skupina društva PoBeRe, Luna, je v Tednu ljubiteljske kulture v Zeleni hiši odprla tudi razstavo del svojih članov in članic ter gostov in gostij iz Posočja. Več >>

5. julij, Jubica an Arpit Tolmin (Puntarski dnevi)
Martina Leban in Marjeta Manfreda sta v okviru Puntarskih dni za otroke izvedli lutkovno igrico, ki jo je po knjižni predlogi beneške pravljice Jubica an Arpit režirala Martina.

2. avgust, Hipnoza , Beneško gledališče
Skupaj z ZKO Tolmin smo tudi letos v Tolminu gostili Beneško gledališče. Tokrat nam je bilo vreme naklonjeno in smo lahko v igri uživali na prostem pred tolminskim Kinogledališčem.

8. avgust, Acque di acqua, Nova Gorica
V sodelovanju z Goriško knjižnico Franceta Bevka, goriškim literarnim klubom Govorica in združenjem Culturaglobale iz Krmina smo bili tudi v tem letu del mednarodnega festivala poezije in glasbe Acque di acqua.
V knjižnici so brali: Rok Alboje, Andreina Trusgnach, Valter Lauri, Karmen Vidmar in Vincenzo Della Mea. Na klavir je igral Davide Clodig. Več >>

3. oktober, Okus po besedi, Bukovica
V sodelovanju s Krajevno skupnostjo Renče-Vogrsko in novogoriškim literarnim klubom Govorica smo organizirali glasbeno literarni večer v Bukovici. Brali smo člani in članice društva PoBeRe, kluba Govorica ter gosta iz Italije: Valter Lauri in Jurij Paljk. Glasbeni gost je bil Adi Smolar. Več >>

30. oktober, Ladin večer, Kobarid
Na večeru ljubezenske poezije v Domu Andreja Manfrede smo nastopili članice in člani društva PoBeRe ter gosta Giovanni Fierro iz Gorice in Silvana Paletti iz Rezije. Glasbeni gost je bil Matej Kranjc s svojimi pesmimi in slovenskimi popevkami. Tudi letos smo izdali priložnostno pesniško brošuro, ki smo jo razdelili med člane društva, nastopajoče in obiskovalce. Nekaj izvodov pa je dobila tudi knjižnica.

29. november, Literarno-govorna delavnica z Alido Bevk, Špeter Slovenov
Skupaj z Beneškim gledališčem in dramsko igralko in profesorico na AGRFT Alido Bevk smo izvedli literarno-govorno delavnico za naše člane in člane gledališča.

27. december, Lutkovna igra Jubica an Arpit , Žabče
Martina Leban je z ekipo v Žabčah ponovno predstavila otroško lutkovno igro Jubica an Arpit.

Kot članice in člani društva smo bili povabljeni tudi na literarna branja čez mejo, v Benečijo, Furlanijo in na Goriško.

LUNA je nastopila in razstavljala tudi na dobrodelnem Extemporu v Kampu Rut na Fronti, 4. ofenziva - za LEONA! Slike je razstavila tudi v Domu Andreja Manfrede v Kobaridu. S fotografijo je sodelovala na foto natečaju Naj se vidi na Tednu ljubiteljske kulture in dobila prvo nagrado, 48. urni tečaj likovne kompozicije.

Članice in člani smo sodelovali tudi kot posamezniki na natečajih in branjih.
Martina Leban je na mednarodnem pesniškem natečaju Kal v poeziji prejela 1. nagrado.

Obiščite nas:

- samo za članice in člane društva

Delovanje Kulturnega društva PoBeRe
v letu 2014