V NEBU LUNA PLAVA - LIESSA, 08.09.2012
2012Lunaplava1
2012Lunaplava2
284531_3673288952739_1718004544_s
Rečan, jesen se je začela s pesniško besiedo

"V nebu luna plava" že devetnajst liet nam podarja glasuove pesniku an pisatelju, ki pišejo po italijansko, sloviensko, furlansko an po laško. Tuole se je zgodilo an v saboto, 8. setemberja, v Kovačuovin seniku na Liesah. Takuo se je začela tud jesenska sezona Kulturnega društva Rečan, ki se bo nadaljevala s kulturno jesenjo an s Sejmam beneških piesmi.

V saboto je Margherita Trusgnach predstavila štir pesnike. Začela je Andreina Trusgnach, ki je iz Kozce an že puno liet piše piesmi v našem slovienskem narečju, pred kratkim pa je pbjavila suojo parvo pesniško zbirko "Sanje morejo plut vesoko".

Natuo je prebrala suoje piesmi an adno pravco Luisa Gastaldo, ki živi v Buii. V suojim botaničnem vartu organizava vsako lieto kulturno prireditev "Orto-grafie". Gost iz bližnje Slovenije je biu Vojko Rutar, učitelj v pokoju, ki živi v Tolminu an je izdau dvie pesniški zbirki. Zadnji pesnik je biu Goričan Francesco Tomada, med najbolj priznanimi pesniki naše dežele. Ker je manjku furlanski glas, je na koncu Lucia Gazzino prebrala svoj prevod v furlanščino od adne piesmi za vsakega avtorja..

Za glasbo je pru lepuo poskarbeu EK duo, se pravi Jani Skočir an Davide Tomasetig. Večer je bil posvečen Darku Rutarju, pesniku iz Tolmina, ki nas je pred kratkim zapustu.

Miha Obit