V kulturnem društvu PoBeRe, smo pripravili spominsko srečanje, v spomin na pesnika Darka, člana našega društva. Pripravili smo branje njegovih pesmi, v naravi. Tudi simbolno Kolovrat povezuje ljudi našega naroda  in člane našega društva  Pobere -Posočje Benečija Rezija.

Nagajivo jesensko vreme nam je zakrilo svetlo sonce,tako da smo začutili prvi mraz te jeseni. A tako je tudi narava poskrbela, da smo se lahko le še bolj povezali v mislih in občutenju z Darkom.  V svojih pesmih je rad opisoval čar jesenskih barv, združenih z meglo in dežjem.

Ob dolgi mizi, sredi trav Kolovrata, smo posedli z njegovo družino, prijatelji , sorodniki in prebirali pesmi. Obudili smo le majhen del pesnikove skrite duše, ki  pa se je nekaterim prav lepo odkrila. In kot je pel Darko v verzu  ene izmed svojih pesmi,… , ne ugašajte mi sonca, prerado samo izgine … upamo, da bo ostal žar njegovega sonca v nas .Svetla luč naj ti sveti, na tvoji poti skozi večnost, poet.
Veš, nisi telo,
čeprav se ti tako zdi,
Svetla iskra si.
i.s.


Prijetno druženje smo  nadaljevali na Solarijih, kamor nas je prijazno povabil Aldo, Ivica pa nam je postregla s sočno sladico. Poslovili smo se z mislimi na Ladin večer, v novembru. Že tradicionalnemu večeru,ki mu je prav Darko vdihnil simbolno ime, zato bo letos posvečen njemu.
Za srečanje na Kolovratu smo združili moči pri organizaciji: Marjeta - izbor pesmi, Ina - vabilo, Aldo in Ivica - pogostitev in izbor kraja dogodka, pesmi pa smo prebirali Margherita, Vojko, Andreina, Vida , Ina, Aldo in Marjeta


Tajništvo kd poBeRe Ina Stergar
15.10.2012

V SPOMIN NA DARKA RUTARJA
Srečanje na Kolovratu , 14.10.2012
KD PoBeRe