PREDSTAVITEV PESNIŠKE ZBIRKE, Objem svetlobe - KAMAL
IN PESNITVE
, barvanke-pravljice: O deklici, ki je s soncem potovala


V petek, 21. 12, 2012, je kulturno društvo PoBeRe, v Kobaridu,organiziralo predstavitev prve pesniške zbirke Objem svetlobe KAMAL , avtorice Ine Stergar. Z

birka pesmi je izšla v kompletu s pravljico – barvanko, O deklici, ki je s soncem potovala. Izdani sta v samozaložbi.

Recital je avtorica pripravila skupaj s flavtistko Niko Hribar in članicami društva, Mojco Ivančič, Milo Uršič in Vido Škvor. V uvodu je na trobento zaigral Jakob Kenda. Predstavitev je povezoval Ian Stergar.Spremno besedo, k zbirki pesmi KAMAL, je napisala in predstavila Martina Kozorog Kenda. Recenzijo pesnitve Objem svetlobe, ki jo je napisal Vojko Rutar, je prebrala Elvira Gaberšček.Ob zaključku je Mila Uršič prebrala še del pravljice.

V čarobnem večeru zimskega solsticija je predstavitev privabila lepo število obiskovalcev, ki so zadovoljni prejeli v dar pravljico.

Nekaj besed, iz spremne besede Martine Kozorog Kenda, o zbirki KAMAL :

Drobna knjižica kratkih pesmi in globokih občutji prinaša veliko. V vsej svoji asketskosti ima Kamal globoko sporočilno moč. Kamal kot lokvanj. Simbol čistosti,lepote,ljubezni... Vojko Rutar je o pesnitvi Objem svetlobe zapisal: Pripoved o izven telesnem izkustvu je hkrati polna zelo nazornega opisovanja, kaj se ji je dogajalo, vsebuje pa tudi čudovite predstave vznesenih občutji, prelepe metafore in simbolizem......Zbirko si lahko prebirate tudi na pesem. si:

http://www.pesem.si/a/zbirka/poglej/inamindus/kamal_mindus_ina_stergar

V naslednjem letu načrtuje avtorica več predstavitev, knjižici pa lahko naročite tudi na:

inalivet@gmail.com