Bar Gotar, 23. december 2010


Martina Leban, pesnica, ljubiteljska igralka in lutkarica iz Žabč (lutke že vrsto let tudi sama izdeluje) je skupaj z Zlatkom Smrekarjem (oba sta člana KD PoBeRe) 23. decembra 2010 v bar Pri Gotarju v Kobaridu s svojimi lutkami, brez velikega reklamnega pompa, privabila peščico otrok in njihovih staršev.

Ni prvič, da bi se kulturna predstava odvijala v nekem gostinskem lokalu. Že zdavnaj smo ljudje ugotovili, da to pripomore k neki dobri čustveni in miselni atmosferi prostora, da to izboljša njegov okus.

Tisti četrtek so KD PoBeRe in njihovi mladi gostje in njihovi starši predprostor bara Pri Gotarju začarali v pravljično pokrajino, kjer so se po shrambi podile miši, mačke in jezna gospodinja, kjer je lahko vsak po mili volji risal, kadarkoli in kar je želel, kjer nam je prijazna gostiteljica Olga ponudila bonbone, potico in sok in kjer smo na koncu s pomočjo lutk spoznali: »Bolje se je otepati z revščino in živeti varno, kot pa imeti vsega v izobilju in biti v večnem smrtnem strahu!«Marjeta Manfreda Vakar